01-15-2017, 01:17 AM
Limitem prędkości CBOTa nie jest procesor sprzętowy, a "wirtualny", to jest ilość instrukcji na sekundę (lub raczej na klatkę). Dopóki on jest limiterem, to CPU nie będzie wchodzić na 100% (nie z powodu programu, procesor odpowiada też za grafikę, logikę, etc i to one mogą dopełnić do 100%). Można to zmieniać funkcją ipf();, ale to niekoniecznie musi dać żądany efekt.
Z licencjonowaniem to i tak jesteśmy zależni od Epsitec, oni nadal są właścicielami praw do marki, zmiana licencji części kodu też prawdopodobnie musiałaby odbyć się za ich zgodą, Chociaż i ja nie jestem prawnikiem i mogę się mylić w kwestiach prawnych. Mimo wszystko nie nastawiałbym się na to, żeby ciut przymknęli licencję na kod.
Z licencjonowaniem to i tak jesteśmy zależni od Epsitec, oni nadal są właścicielami praw do marki, zmiana licencji części kodu też prawdopodobnie musiałaby odbyć się za ich zgodą, Chociaż i ja nie jestem prawnikiem i mogę się mylić w kwestiach prawnych. Mimo wszystko nie nastawiałbym się na to, żeby ciut przymknęli licencję na kod.
Spoiler :